Huis verduurzamen? De overheid betaalt mee!

Energie wordt duurder. Zo’n 13% tot 2030, volgens berekeningen van economen. Daarom is het slim om uw huis te verduurzamen en nu én in de toekomst te besparen op uw energiekosten. Ook mooi: de overheid betaalt in sommige gevallen mee!

duurzame energie

Via diverse subsidieregelingen kunt u een deel van de verduurzamingskosten namelijk terugvragen. Wij hebben de belangrijkste informatie voor u verzameld en op een rij gezet.

Btw terugvragen voor zonnepanelen
Als u voor de eerste keer zonnepanelen koopt, mag u de btw over de aanschaf en installatie ervan terugvragen. Zorg er wel voor dat u aan alle voorwaarden voldoet. Zo moet uw naam op de factuur van de zonnepanelen staan én op de factuur van het energiebedrijf. Vraag de btw terug binnen zes maanden na het jaar waarin u investeert in zonnepanelen. Meer informatie hierover leest u op de website van de Belastingdienst.

Andere regels voor zzp’er en eenmanszaak
Bent u zzp'er of hebt u een eenmanszaak? Dan moet u een andere weg bewandelen. Ook als u de zonnepanelen privé gebruikt. In uw geval vraagt u de btw terug in uw periodieke aangifte.

Subsidies
Sommige gemeenten en provincies bieden subsidies aan voor duurzame verbeteringen. Mogelijk komt u in aanmerking voor zo’n subsidie. U kunt dit u controleren op deze website. Die heeft tevens een overzicht van de mogelijkheden die er zijn om een gunstige lening af te sluiten, zoals bijvoorbeeld de Energiebespaarlening en de Duurzaamheidslening.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of over andere aspecten van het verduurzamen van uw woning? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.