Kantoor aan huis, waar moet u op letten?

Deels thuiswerken lijkt een blijvertje. Het afgelopen jaar hebben we de voordelen ervan ervaren. We zijn productiever én houden tijd over die we vroeger aan heen en weer reizen kwijt waren. Hoog tijd om uw kantoor aan huis in te richten voor langere tijd! 

Kantoor aan huis

De Arbo-regels zijn hiervoor een goed uitgangspunt. Denk daarbij aan de hoogte van uw bureau, een stoel die goed is ingesteld, de plaatsing van uw computer en goede verlichting. Uw werkgever kan u helpen om een gezonde werkplek in te richten, omdat het voor de wet niet uitmaakt waar u werkt. 

Schade aan spullen van uw werkgever 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar gebeuren dat u een kop koffie over uw laptop gooit. Maar hoe zit dat met de verzekering? Als u spullen van uw werkgever beschadigt, heeft het geen zin om een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen werk en privé. Meld de schade daarom direct bij uw werkgever. Die kan dan een claim indienen bij zijn eigen verzekeraar. 

Schade aan eigen spullen 

Thuiswerken kan ook de kans op schade aan uw eigen spullen vergroten. Zeker als u dure apparatuur van uzelf gebruikt. Een allrisk inboedelverzekering dekt schade aan uw eigen spullen meestal wel, ook als u zelf schuldig bent. Deze dekking heeft echter maximale schadebedragen. In het geval van bijvoorbeeld een laptop is dit bedrag al snel te laag. Een elektronicadekking is dan een alternatief. 

Up-to-date 

Het kan verstanding zijn om te controleren of uw inboedelverzekering nog wel up-to-date is. Wij helpen u daar graag bij. Wilt u ook andere schadeverzekeringen weer eens tegen het licht houden? Neem ook dan gerust even contact met ons op. 

Vijf tips voor een fijne werkplek 

  • Creëer een echte WERKplek, dat wil zeggen een plek die alleen bedoeld is om te werken. Hoe verleidelijk het ook is om lekker met de laptop op de bank te kruipen, voor de productiviteit is dit zelden bevorderlijk. Een vaste plek helpt u ook om in een werkstemming te komen. 
  • Kies voor ergonomisch meubilair, een ruimte met voldoende ventilatie en neem genoeg pauze. De hele dag non stop achter de laptop is niet goed voor uw gezondheid. 
  • Voldoende licht, bij voorkeur daglicht, bevordert de productiviteit. 
  • Rommel leidt af van uw werk. Zorg er dus voor dat uw werkplek genoeg opbergruimte heeft. Een wirwar aan verlengsnoeren oogt ook rommelig. Werk deze dus netjes weg. 
  • Veel thuiswerkers kunnen niet elke dag zonder mensen om zich heen. Om mee te sparren én voor de gezelligheid. Hoewel vergaderingen via online diensten tijdbesparend zijn, gaat er soms niets boven 'echt' contact. Werk dus niet alleen maar thuis! 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.