Gemeenten verruimen startersleningen

Veel gemeenten stoppen meer geld in de pot om starters te helpen bij het kopen van hun eerste huis. Daarnaast verruimen ze soms ook andere normen, zoals de maximale prijs en het soort woning. 

Jong stel voor nieuwbouw
Nieuws
Datum: 02-08-2021

Zo wordt de maximale koopsom opgerekt tot wel € 325.000, de grens om nog in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Voorheen lag dit bedrag met € 200.000 ruim een ton lager. 

Zeker dertig gemeenten 

Volgens het Financiële Dagblad gaat het om tenminste dertig gemeenten. Daar zitten grote en kleinere steden bij zoals Rotterdam, Leiden, Lelystad en Barendrecht, maar ook samengestelde gemeenten zoals  Haarlemmermeer 

De belangrijkste reden om de normen te verruimen, is om zo veel mogelijk mensen een kans te geven een huis te kopen. Die is ook met hulp van de overheid gering nu de woningmarkt verder en verder oververhit raakt. 

Voordeel 

Een Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale aankoopkosten van het eerste huis en het maximale bedrag dat u mag lenen binnen de normen van de NHG. Het voordeel is dat u in de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen, waardoor de maandlasten veel lager zijn.  

De lening vraagt u aan bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Voorwaarde is uiteraard dat de gemeente waar het huis staat de Starterslening aanbiedt. Dit kunt u op de website van het SVn controleren

Meer informatie 

Heeft u een vraag over dit artikel of wilt u zelf een(eerste) hypotheek afsluiten? Wij helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.