Hoeveel gaat u erop achteruit als u ziek wordt?

Mede door de coronacrisis realiseren we ons inmiddels dat iedereen ziek kan worden. Ook langdurig. Maar als het u overkomt, kunt u dan nog wel in uw huis blijven wonen? Veel mensen realiseren zich onvoldoende dat langdurig ziek worden grote financiële impact kan hebben.

Trieste man in een rolstoel die een hand voor zijn gezicht houdt en geduwd wordt door een arts
Nieuws
Datum: 02-09-2021

Ook voor corona werd al één op de tien mensen gedurende zijn leven zo ziek dat hij of zij niet meer (volledig) aan het werk kon. Dat zijn er ongeveer 50.000 per jaar! Als dat gebeurt, kunt u onder voorwaarden in aanmerking komen voor een uitkering uit de Wet arbeidsongeschiktheid (WAO). Maar zelfs als dat zo is, gaat u er in de praktijk financieel (bijna) altijd op achteruit.

AOV

Wie dat risico liever niet loopt, kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, kortweg AOV, afsluiten bij een verzekeraar. Die hebben de naam duur te zijn, maar het ligt er maar aan voor wat voor soort verzekering u kiest. Wilt u een aanvulling tot 100% van uw huidige salaris voor de rest van uw leven, dan betaalt u waarschijnlijk een flinke premie.

Voordeliger

Maar er zijn ook voordeligere oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering die enkele jaren uitkeert. In die periode kunt u zich heroriënteren op uw leven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw huidige vaste lasten. Ook als u een verzekering kiest die pas na enkele maanden begint met uitkeren, bent u vaak minder premie kwijt.

Of u nu wel of geen AOV afsluit, het is belangrijk om erover na te denken. U kiest er dan bewust voor om het risico wel of niet te lopen.

Mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn? Twijfelt u over uw inkomen mocht u langdurig ziek worden? Wij zijn specialist op het gebied van financiële zaken en helpen u graag om de antwoorden te vinden. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.