Nederlanders sluiten veel meer reisverzekeringen af

Het aantal nieuwe reisverzekeringen dat Nederlanders afsluiten, is dit jaar met maar liefst tweederde gestegen. Ongeveer de helft van de verzekeringsnemers kiest ervoor om ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

2 handen die een schild vasthouden waar een vliegtuig, een reiziger en een palmboom op staan
Nieuws
Datum: 29-06-2022

Dat blijkt uit een rondgang die RTL Nieuws heeft gemaakt langs een aantal verzekeraars en experts. Nederlanders zijn door corona voorzichtiger geworden en dat verklaart de toename voor een belangrijk deel. Een andere oorzaak is dat veel mensen in de afgelopen jaren hun (doorlopende) reisverzekering hebben stopgezet en nu besluiten er weer één af te sluiten.

Voorwaarden

Heeft u uw doorlopende reisverzekering wel aangehouden? Dan is het verstandig om de voorwaarden te controleren. Die zijn als gevolg van corona waarschijnlijk veranderd. Een besmetting is immers allang geen onzeker voorval meer. Wilt u weten in hoeverre dat gevolgen heeft voor de dekking van uw verzekering? Neem dan even contact met ons op.

Groen en geel

Ook de kleurcode van een land kan invloed hebben op de dekking. Gelukkig bieden vrijwel alle verzekeraars dekking als u op reis bent in een land met kleurcode groen of geel. De Rijksoverheid houdt dit nog elke dag bij en publiceert de gegevens op deze website.

Meer informatie

Heeft u vragen over uw reisverzekering? Of wilt u een nieuwe kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Uiteraard bent u dan bij ons aan het juiste adres. Neem dus gerust even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag