Eerst de voorwaarden, dan de premie

Bij het vergelijken van verzekeringen, kijkt u misschien vooral naar de premies. Heel begrijpelijk. Maar verzekeringen verschillen in prijs omdat de dekkingen anders zijn. En voor het verzekeren van een risico, is juist de dekking het belangrijkst.

Zakenmensen schudden elkaar de hand op kantoor
Nieuws
Datum: 16-06-2022

Onderzoeksbureau MoneyView heeft onlangs een special uitgebracht over zakelijke schadeverzekeringen. Conclusie: mkb’ers moeten goed op de voorwaarden letten als zij een schadeverzekering afsluiten. Daarbij zijn wij u als verzekeringsadviseur graag van dienst. De risico’s van uw bedrijf vormen daarbij altijd de basis. Hoe groot is het risico, wat is de impact van een schade, op welke manier kunt u schade voorkomen en in hoeverre kunt u het risico zelf dragen? De volgende dekkingen verdienen onze speciale aandacht:

 • Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
  Met welke vormen aansprakelijkheid kunt u als ondernemer te maken krijgen? Dat is de eerste vraag die wij stellen als wij voor u op zoek gaan naar een AVB. Zijn al die gebeurtenissen gedekt op de verzekering en in welke mate?
 • Rechtsbijstand voor bedrijven
  Een belangrijke reden voor ondernemers om deze verzekering af te sluiten is het risico van wanbetalers. Maar is incassorechtsbijstand wel meeverzekerd? Of moet u daarvoor een aanvullende dekking afsluiten? En is er een minimaal belang van toepassing? In dat geval komt de verzekeraar pas in actie als de onbetaalde rekening boven een bepaald bedrag uitkomt. Ook het eigen risico, de wachttijd en de vergoeding van externe kosten zijn van belang. Wij gaan na welke dekking u nodig heeft en welke verzekering daarbij past.
 • Inventaris- en goederenverzekering
  Uiteraard verzekert u inventaris en goederen tegen schade en diefstal. Maar vallen daaronder ook contant geld en waardepapieren? In Nederland wordt nog steeds voor zo’n 20 miljard euro contant betaald. Is er een risico dat geld of waardepapieren bij u gestolen worden of beschadigd raken? Dan letten we daarop als wij een verzekering voor u afsluiten. We kijken dan meteen of schade door vals geld of valse papieren meeverzekerd is en wat u vergoed krijgt als u bereddingskosten heeft of contra-experts wilt inschakelen. En natuurlijk willen we weten hoe hoog uw eigen risico is.
 • Gebouwenverzekering
  Brand is een van de belangrijkste risico’s voor uw bedrijfspand. Maar sluit de verzekeraar bepaalde oorzaken van brand uit? Zo kan door een blikseminslag in een ander pand bij u inductieschade ontstaan. Is dat risico afgedekt? Ook de dekking voor schade aan of door zonnepanelen en stormschade heeft onze volle aandacht.

Sluit nooit zomaar een schadeverzekering af, maar laat u altijd adviseren. Wij onderzoeken zorgvuldig welke dekking u nodig heeft. Uiteraard kijken we ook naar de premie. Meer weten? Neem contact op met ons kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag